Meubelen in de woonkamer

Het inrichten van de woonkamer lijkt enigszins op het vullen van een kledingkast met kleren en accesoires die elke dag gedragen worden. Je begint bij de basis meubelstukken (banken, stoelen, tafels). Deze zijn het belangrijkst. Begin met een grote bank en voeg daar een comfortabele stoel aan toe. Als je de meubelen hebt geplaatst kan je de kamer verder inrichten met je meubels naar jouw smaak. Bij het inrichten is het wel van belang dat je de beste aspecten in een kamer benadrukt. Als je bijvoorbeeld vaak bij de open haard wilt zitten, zet er dan een stoel of bank in de buurt.


Zorg voor passende meubelen

Er kan natuurlijk gekozen worden om in plaats van een comfortabele stoel neer te zetten, een tweede bank neer te zetten. Hier moet de ruimte wel geschikt voor zijn. Bij het uitzoeken van je meubilair moet je altijd rekening houden met de ruimte waar je ze gaat plaatsen. Je wilt niet dat de meubelen uiteindelijk in de weg staan of overheersen. Zorg dus voor de juiste maat meubelen.


Maak goed gebruik van passende meubelen

Probeer de meubelen op verschillende plaatsen uit. Pas na een aantal keer verschuiven van het meubilair zal je een goed beeld krijgen waar welke meubel zou moeten staan. Hier kan je ook een binnenhuisarchitect voor inhuren als je het zelf echt niet meer weet. Zorg voor een goede combinatie van de meubelen, zo creëer je een gezellig huis met veel sfeer.

Een gedachte over “Meubelen in de woonkamer

Plaats een reactie